U susret Evropskoj prijestonici kulture: Humanitarni plivački maraton OPEN WATER Aleksandra 10/07/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Humanitarni plivački maraton OPEN WATER

10. Humanitarni plivački maraton OPEN WATER koji će se održati 14. jula 2023. godine je povezan sa simbolom žute vrpce koja predstavlja prevenciju samoubistva. Svako od nas, kao član društva, dijete, roditelj, prijatelj, kolega, komšija, može da spriječi samoubistvo. Naučite i edukujte se da prepoznate poziv u pomoć!

Pliva se od Rijeke Reževići oko ostrva Sv. Nikola (Školj) do Miločera, ukupno 13 km. Očekivana temperatura mora 23 stepena. Učesnici maratona imaju od 16 do 65 godina. Neki od njih su reprezentativci Crne Gore u triatlonu, boksu i drugim sportovima.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, sportske i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.

Detaljnije o plivačkom maratonu i načinima da pomognete ovu sportsko-humanitarnu akciju pogledajte na profilu: https://www.instagram.com/humanitarian_swimming_marathon/