Posjetite olupine brodova pomoću mobilnog telefona – besplatna WRECKS4ALL aplikacija Aleksandra 11/05/2023

Posjetite olupine brodova pomoću mobilnog telefona – besplatna WRECKS4ALL aplikacija

WRECKS4ALL aplikacija
WRECKS4ALL aplikacija

Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore, tim Centra za istraživanje, inovacije i preduzetništvo razvio je i vodio implementaciju projekata pod nazivom: “Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude” -WRECKS4ALL. Projekat je odobren za finansiranje od strane Zajedničkog nadzornog odbora drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020 i trajaće dvije godine.

U okviru projekta koji je uključen u program kandidature “BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture” su otvorene sobe za virtuelnu relanost u Kotoru, Mostaru i Splitu, a jedan od rezultata je i aplikacija za mobilne uređaje koja omogućava posjetu lokalitetima podvodne kulturne baštine prekograničnog regiona.

Istražite najzanimljivije podvodne kulturne atrakcije Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na vašem mobilnom uređaju uz pomoć aplikacije WRECKS4ALL. Pomoću njenog dodatka za obogaćenu realnost (AR) ispunite svoj prostor lokalitetima podvodne kulturne baštine.

WRECKS4ALL aplikaciju možete skinuti sa:
Android uređaji
https://play.google.com/store/apps/details?id=cl.yoy.divingm.twa
Apple, IOS uređaji
https://apps.apple.com/us/app/wrecks4all/id1670177947