Božović i Zenović predali Aplikacionu knjigu “Budva 2028” Aleksandra 11/11/2022

Božović i Zenović predali Aplikacionu knjigu “Budva 2028”

Božović i Zenović predali Aplikacionu knjigu "Budva 2028"
Božović i Zenović predali Aplikacionu knjigu "Budva 2028"
Predsjednik Opštine Budva Milo Božović i predsjednik Savjeta za kulturu Opštine Budva Predrag Zenović predali su Aplikacionu knjigu “Budva 2028” Direktoratu za obrazovanje i kulturu Evropske komisije (DG EAC), saopšteno je iz te lokalne samouprave.

“Nakon formalne predaje Aplikacione knjige, Budva ulazi u krug evropskih gradova zemalja kandidata za članstvo u EU koji ce se takmičiti za ovu prestižnu nagradu. Pristigle prijave vrjednovaće panel od dvadeset clanova sastavljen od eksperata u oblasti kulture i kulturne politike”, saopšteno je iz Opštine Budva.

Aplikaciona knjiga, na čijoj izradi je radio stručni internacionalni konsultantski tim pod rukovodstvom Dušana Kaličanina, sadrži odgovore na pitanja postavljena gradovima koji se kandiduju za ovu prestižnu titulu i viziju koju grad i regija kandidati žele da ostvare do godine titule.

U knjizi je, navode iz Opštine, sadržan koncept razvoja kulture, program kulturnih događaja i manifestacija i spisak najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji su direktno ili posredno povezani sa kulturnim životom grada.

U izradi knjige učestvovali su gotovo sve ustanove i institucije grada, Sekretarijat za drustvene djelatnosti, menadzer, glavni gradski arhitekta, zaposleni u instutucijama kulture, kulturni djelatnici, članice i članovi Savjeta za kulturu Opštine Budva i nezavisna kulturna scena, navodi se u saopštenju.