Kandidatura „Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture“ u emisiji “ART Magazin“ RTCG Aleksandra 20/06/2023

Kandidatura „Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture“ u emisiji “ART Magazin“ RTCG

U emisiji “Art magazin” Radio Televizije Crne Gore 8.6.2023. godine predstavljene su aktuelne aktivnosti kandidature „Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture” kroz gostovanje Dušana Kaličanina, pokretača i koordinatora kandidature.

Gledaoci su saznali kako je grupa građana iz svih opština Boke, pokrenula i razvijala kandidaturu, dobila podršku opština, Ministarstva kulture i medija i Vlade Crne Gore, a zatim i ušla u finale ovog prestižnog evropskog takmičenja. Javnosti su približeni ciljevi, program, izazovi i naredni koraci kandidature. Ukazano je koliko su za uspeh kandidature važni uključivanje čitavog regiona Boke, međunarodna saradnja, partnerstva, saradnja vaninstitucionalne scene sa institucijama, evropska dimenzija i razvoj publike.

“Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture” je svojim zvaničnim Web sajtom www.budvaboka2028.me pozvala građane da se uključe u kreiranje i unapređivanje kandidature, da je shvate i osete kao svoju, da se kroz nju izraze, prepoznaju izazove i daju rešenja, uvereni da 20. septembra 2023. godine iz Brisela možemo očekivati radosnu vest da je po prvi put u istoriji Crna Gora dobila Evropsku prijestonicu kulture!

Kompletan prilog možete pogledati od 13’25’’ na linku:
https://rtcg.me/tv/emisije/kulturnoumjetnicki/artmagazin/436356/art-magazin-08062023.html