Kandidatura “Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture” predstavljena ERASMUS+ evropskim partnerima Aleksandra 20/06/2023

Kandidatura “Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture” predstavljena ERASMUS+ evropskim partnerima

Razvijajući međunarodna partnerstva i projekte u oblasti obrazovanja, tim kandidature “Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture” predstavio je svoju kandidaturu i program 19. juna 2023. godine brojnim evropskim partnerima prestižnog ERASMUS+ programa: “Izgradnja kapaciteta u oblasti visokoškolskog obrazovanja”. Na događaju su aktivno učestvovali predstavnici Univerziteta Madrid iz Španije, Univerziteta Malte, Univerziteta Ljubljana iz Slovenije, Univerziteta Istočno Sarajevo I Univerziteta Mostar iz Bosne i Hercegovine, Univerziteta Mitrovica iz Srbije, Univerziteta Crne Gore I Univerziteta Adriatik iz Crne Gore.

Događaj je održan na Fakultetu za saobraćaj, komunikacije i logistiku, Budva, u zgradi Akademije znanja, kao prvi program trodnevnog 9. sastanka evropskog projekta “SMARTEL: Unapređenje obrazovnog procesa kroz razvoj E-learning multimedijalne platforme i pametnih učionica”.

Rad Kancelarije za evropske integracije i saradnju Opštine Budva i aktivnosti na razvoju projektne aplikacije “Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture” predstavila je Iva Bajković iz Kancelarije za evropske integracije i saradnju i istakla: “Ovo je ujedno i način da se još snažnije povežemo sa svim relevantnim zainteresovanim stranama, uključujući i akademsku zajednicu, na razvoju ideja relevatnih za Evropsku prijestonicu culture, ali i za sve mogućnosti koje nam nude otvoreni pozivi Evropske Unije”.