U SUSRET EVROPSKOJ PRIJESTONICI KULTURE: Dan ulične kulture “Bu2 street fest” Aleksandra 25/06/2023

U SUSRET EVROPSKOJ PRIJESTONICI KULTURE: Dan ulične kulture “Bu2 street fest”

Povodom obilježavanja 50 godina hip-hop kulture 25.06.2023. u kompleksu Slovenska plaža u Budvi biće održan veliki festival ulične kulture”Bu2 street fest”.

Glavna zveda koncerta je legendarni hip-hop bend “Onyx” (Njujork,SAD)

Nastupaju i poznati crnogorski umjetnici: Who See, Random, Radio Katakomba, Pijacoti Mafia, te DJ-evi Traka, Neekeetone, DJ 1973.
Prateći programi festivala su: Street market i hip-hop akademija sa brojnim otvorenim predavanjima i obukama za razne oblasti ulične kulture: brejkdens, skejtbording, graffiti, di-džejing, bitboks, ulični bubnjevi itd. Radionice će se održavati na zvaničnom jeziku Crne Gore, engleskom i ruskom.

Organizatori ističu da je glavni cilj festivala da ujedini mlade ljude iz različitih zemalja i društvenih grupa i pokaže da svi delimo iste vrednosti koje su osnova globalnog hip-hop pokreta – MIR, LJUBAV, JEDINSTVO I ZABAVA.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.