Dr. Vuk Vuković za BokaNews: “Kandidatura Budve i Boke za Evropsku prijestonicu kulture je šansa za repoziciju cjelokupnog kulturnog diskursa regije” Aleksandra 26/07/2023

Dr. Vuk Vuković za BokaNews: “Kandidatura Budve i Boke za Evropsku prijestonicu kulture je šansa za repoziciju cjelokupnog kulturnog diskursa regije”

Dr. Vuk Vuković, vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta Crne Gore i poznati producent iz Herceg Novog dao je 25.4.2023. godine duži, kritički intervju portalu BokaNews na temu kandidature “Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture”.

U intervjuu se bavio identitetskim neskladom Boke (ali i Budve kao njenog dela), sukobom identiteta i “imidža”, mjenjanjem muzičkih diskursa generacija i kulturnih politika gradova, transformacijom identiteta, iskustvima “gubitnika”, odgovorima na pitanja: “Šta smo i šta želimo biti?”, “Kako da uz pomoć kulture stignemo tamo gde želimo biti?” i mnogim drugim aspektima procesa koje pokreće kandidatura za Evropsku prijestonicu kulture.

I pored svih ozbiljnih izazova koji se nameću u procesu kandidature, Dr. Vuk Vuković zaključuje da je kandidatura Budve i Boke za Evropsku prijestonicu kulture šansa za implementaciju repozicije cjelokupnog kulturnog diskursa regije.

Kompletan intervju pročitajte na adresi: https://bokanews.me/vuk-vukovic-kandidatura-budve-i-boke-za-epk-sansa-je-za-implementaciju-repozicije-cjelokupnog-kulturnog-diskursa-regije/