U susret Evropskoj prijestonici kulture: „KNJIGA POD FERAL III“ Mali festival regionalnih pisaca adminator 24/05/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: „KNJIGA POD FERAL III“ Mali festival regionalnih pisaca

Knjiga Pod Feral
Knjiga Pod Feral
 Treći festival regionalnih pisaca “Knjiga pod feral“ počeće 25. maja 2023. na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog
umjetničkog ateljea u Starom gradu u Budvi. Festival će u 20.30h otvoriti predsjednica Savjeta JU Narodna biblioteka Budve Marija Majkić, a potom će se predstaviti: pjesnik i publicista iz Bijelog Polja, upravnik gradske biblioteke Edin Smailović, pjesnikinja, urednica časopisa za književnost „Savremenost“ i direktorica gradske biblioteke u Skoplju Snežana Stojčevska i pjesnik i kantautor Nenad Marić – Kralj Čačka, koji će održati i solo koncert.
 2. festivalske večeri, 26. maja u 20.30h predstaviće se pisac, režiser, scenarista, muzičar i vizuelni umjetnik iz Nikšića – Vladimir Kosić, a nakon njega i pjesnikinja i članica alternativne rok grupe „Autopark“ iz Beograda – Ognjenka Lakićević. Sljedeće večeri, u petak u isto vrijeme o književnosti će se razgovarati sa Adnanom Repešom iz Mostara, autorom 2 zbirke priča i romana „Svojta“ a potom sa muzičarem i piscem Markom Šelićem – Marčelom iz Beograda, autorom 3 romana, 2 zbirke priča i 6 samostalnih albuma.
 Završne večeri festivala, 28.maja u 20.30h predstaviće se pjesnik, romansijer, pripovjedač, esejista Laslo Blašković iz Novog Sada, a potom i muzičar i pjesnik, osnivač dubrovačke grupe „Silente“ – Sanin Karamehmedović svojom 1. zbirkom poezije „Terca na tišinu“.
Potom će akustičnim nastupom Tibor Karamehmedović (sa Saninom autor svih pjesama benda „Silente“) zatvoriti ovogodišnji festival. Moderatori su urednik Festivala Đorđe V. Gregović i Stanka Stanojević.

 Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.

Knjiga Pod Feral Program