U SUSRET EVROPSKOJ PRIJESTONICI KULTURE: FESTIVAL SVJETLOSTI DANAS I SJUTRA NA TRGU OD ORUŽJA Aleksandra 23/06/2023

U SUSRET EVROPSKOJ PRIJESTONICI KULTURE: FESTIVAL SVJETLOSTI DANAS I SJUTRA NA TRGU OD ORUŽJA

Kulturni centar „Nikola Đurković“ – Gradska galerija Kotor, priprema značajnu međunarodnu likovnu manifestaciju, pod nazivom VI Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’.

Festival je osmišljen kao niz svojevrsnih likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti.

Program podrazumjeva samostalne audio-vizuelne prezentacije akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada Starog grada.

Tokom dvije večeri, danas i sjutra (23. i 24. jun), na Trgu od oružja od 22 sata, biće projektovano po 13 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, nakon čega će se po 2 puta reprizirati.

Na VI Festivalu svjetlosti „Zasjaće palaci“ učestvuje 26 umjetnika iz Crne Gore, Srbije,Sjeverne Makedonije, Japana, Italije, Rusije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.