Gradonačelnik u Crnoj Gori: Novi Sad podržava bokeljske opštine u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 2028. Aleksandra 22/11/2022

Gradonačelnik u Crnoj Gori: Novi Sad podržava bokeljske opštine u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 2028.

Gradonačelnik u Crnoj Gori: Novi Sad podržava bokeljske opštine u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 2028
Gradonačelnik u Crnoj Gori: Novi Sad podržava bokeljske opštine u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 2028 (FOTO: Milan Đurić/INSTAGRAM)

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je dva grada u Crnoj Gori, Budvu i Tivat. Povod za posetu su dani ovih opština.

Gradonačelnik je tom prilikom razgovarao sa predstavnicima dvaju opština Milom Božovićem i Željkom Komnenovićem, a jedna od glavnih tema je bila činjenica da se bokeljske opštine – Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi zajedno kandiduju za titulu Evropske prestonice kulture 2028. godine.

Našim dragim prijateljima iz Tivta želim srećan Dan opštine. Grad Novi Sad će i dalje podržavati bokeljske opštine – Budvu, Tivat, Kotor i Herceg Novi koji zajedno pretenduju da 2028. godine budu nosioci titule Evropske prestonice kulture. O tome i o nastavku saradnje razgovarao sam sa dragim prijateljem, predsednikom Željkom Komnenovićem – napisao je juče na svom Instagram nalogu gradonačelnik Novog Sada.

Đurić je istim povodom danas u Budvi izrazio zadovoljstvo što prisustvuje obeležavanju dana ove opštine.

– U ime Novosađana, građanima Budve čestitam Dan opštine. Ovo je važan datum za Budvane, koji 22. novembar obeležavaju i kao Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Hvala domaćinu na gostoprimstvu. Siguran sam da će Budva, uz druge opštine sa kojima se kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine, izvojevati pobedu i doneti titulu na primorje – dodao je.