U susret Evropskoj prijestonici kulture: Izložba „Eva: Od prvog dana” umjetnice Hane Vulin Aleksandra 12/05/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Izložba „Eva: Od prvog dana” umjetnice Hane Vulin

Eva Od Prvog Dana
Eva Od Prvog Dana

JU “Muzeji i galerije Budve” u saradnji sa Opštinom Budva i JP „Morsko dobroˮ u četvrtak, 11. maja 2023. godine u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša” organizovali su otvaranje izložbe “Eva: Od prvog dana” umjetnice Hane Vulin. Kustoskinje izložbe su Vasilisa Gagović, istoričarka umjetnosti i Danka Mitrović, diplomirana vajarka, koja je pozdravila sve prisutne i poželjela im dobrodošlicu.

Predrag Zenović, predsjednik Savjeta za kulturu Opštine Budva je zvanično otvorio izložbu, pored ostalih
rekavši: „Djelo Hane Vulin prenosi duboke emocije, prikazuje slojevitost ljudskog iskustva i specifičnom
tehnikom otkriva nove dimenzije estetskog. Ova izložba je rezultat napornog rada, posvećenosti i jedne
specifične strasti umjetnice prema slikarstvu. Platna koja se ukazuju plod su njenih istraživanja, eksperimentisanja i stvaralačke energije kojoj akademski slikari često mogu da zavide. Mlada umjetnica je hrabra i autentična u svom izražavanju u svakom kutku platna pozivajući da zaronimo u njen svijet boja, linija i oblika ukazujući na široku paletu mogućih interpretativnih matrica…”.

Izložba je otvorena do 23. maja 2023. godine.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.

Izvor: https://m.cdm.me/kultura/otvorena-izlozba-eva-od-prvog-dana-umjetnice-hane-vulin/