U susret Evropskoj prijestonici kulture: IZLOŽBA ŠTIĆENIKA DOMA STARIH U RISNU – Kreativno treće doba Aleksandra 30/06/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: IZLOŽBA ŠTIĆENIKA DOMA STARIH U RISNU – Kreativno treće doba

Izložba radova štićenika Doma starih „Grabovac“ u Risnu biće održana večeras sa početkom u 18 sati u prostorijama ove javne ustanove.

Izložba je dio aktivnosti projekta „Kreativno treće doba“ koji sprovodi nevladina organizacija „Evropske demokratske inicijative“. Svojim radovima predstaviće se učesnici radionice – korisnici Doma starih, koji su svoje kreativne sposobnosti, maštu i talenat iskazali stvarajući i družeći se od januara do polovine juna, uz uputstva Ivana Stankovića, profesora likovne kulture.

Projekat “Kreativno treće doba” je usmjeren na poboljšanje kvaliteta života starijih osoba pružanjem integrisane podrške kroz kreativne programe, radi njihovog povećanog integrisanja u društvenu zajednicu.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.