Kandidatura “Budva – Boka 2028 Evropska prijestonica kulture“ u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” Aleksandra 17/07/2023

Kandidatura “Budva – Boka 2028 Evropska prijestonica kulture“ u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”

Radio Televizija Crne Gore je 10.7.2023. godine u emisiju “Dobro jutro Crna Goro” u goste pozvala Dušana Kaličanina, pokretača i koordinatora projekta od nacionalnog značaja „Budva – Boka 2028 Evropska prijestonica kulture“. Razgovaralo se o aktuelnostima i izazivima kandidature, ukljucivanju gradjana, umjetnika, kulturne i vaninstitucionalne scene, te narednim aktivnostima.

I voditelji i gost su zaključili da je za uspeh ovog projekta neophodno da Crna Gora i njene institucije pokažu zrelost, jedinstvo, striktno poštovanje zakona i EU propozicija kandidature, ta snažno podrže grupu građana iz svih opština Boke koja je pokrenula i uspešno vodi kandidaturu, ušavši u finale ovog prestižnog takmičenja.

Upućen je poziv stvaraocima u kulturi i umjetnicima, ali i građanima svih starosnih doba i interesovanja, da se putem zvaničnog Web sajta kandidature www.budvaboka2028.me uključe u kandidaturu, pošalju i realizuju ideju, predlog, projekat, postanu saradnici, volonteri, partneri, postave pitanje, daju kritiku ili pohvalu, da predlože rešenje.

Gostovanje pogledajte na linku: https://fb.watch/lLZbP4_fbS/?mibextid=6aamW6