Kandidatura “Budva–Boka 2028 Evropska prijestonica kulture“ u emisiji “Ljeto uz radio” Aleksandra 21/07/2023

Kandidatura “Budva–Boka 2028 Evropska prijestonica kulture“ u emisiji “Ljeto uz radio”

Radio Crne Gore je 13.7.2023. godine u emisiji “Ljeto uz radio” uživo emitovao duži intervju sa Dušanom Kaličaninom, pokretačem i koordinatorom projekta od nacionalnog značaja „Budva–Boka 2028 Evropska prijestonica kulture“.
Autor emisije, Gorica Vukićević razgovarala je sa gostom o aktuelnostima, izazovima i značaju kandidature, ukljucivanju građana, umjetnika, kulturne i vaninstitucionalne scene, međunarodnoj saradnji, kao i narednim aktivnostima.

Zaključci razgovora su da je za uspešnu realizaciju ovog važnog međunarodnog projekta neophodno da Crna Gora i njene institucije pokažu zrelost, jedinstvo, striktno poštovanje zakona i EU propozicija kandidature, ta da snažno podrže grupu građana iz svih opština Boke koja je pokrenula i uspešno vodi kandidaturu, ušavši u finale ovog prestižnog takmičenja.

Na kraju intervjua je upućen poziv stvaraocima u kulturi i umjetnicima, ali i građanima svih starosnih doba i interesovanja, da se putem zvaničnog Web sajta kandidature www.budvaboka2028.me uključe u kandidaturu, pošalju i realizuju ideju, predlog, projekat, postanu saradnici, volonteri, partneri, postave pitanje, daju kritiku ili pohvalu, da predlože rešenje.

Gostovanje poslušajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=HNlukH-8Nm4