U susret Evropskoj prijestonici kulture: Koncert najboljih učenika ŠOSMO “Vida Matjan” Aleksandra 21/06/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Koncert najboljih učenika ŠOSMO “Vida Matjan”

Povodom Svjetskog dana muzike, KotorArt večeras organizuje svojevrsni predtakt festivala

Međunarodni festival KotorArt, u okviru tradicionalnog serijala KotorArt talenti, organizuje koncert najboljih učenika Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje (ŠOSMO) “Vida Matjan” iz Kotora. Koncert će biti održan danas, na Svjetski dan muzike, kao svojevrsni predtakt Festivala, u koncertnoj dvorani muzičke škole, Crkvi Sv. Duha, u 20 časova.

Nastupiće najuspješniji učenici škole: Ana Potapova (flauta) iz klase Angele Mijušković, Dunja Dabić (violina) iz klase Dušice Kordić, Nikolina Dževerdanović, Josip Belan i Ksenija Kovačević (gitare) iz klasa Romea Lukšića, Mirela Mudreša i David Marton, Petra Marković (horna) iz klase Daria Krivokapića, Arsenije Surovikin i Marko Medojević (harmonike) iz klase Gorana Ševaljevića, Ana Vulović (klarinet) iz klase Damjana Begovića, Lara Pavićević (solo pjevanje) iz klase Nataše Pavlović, Vjera Radulović i Anja Miljenović (violine) iz klase Mileve Krivokapić, Marija Zečević (klavir) iz klase Ane Mihaljević, kao i Dora Štampoić (solo pjevanje) iz klase Milice Milanović.

Klavirski saradnici na koncertu su Renata Kraljević, Nikola Vukčević i Radovan Jovanović.

“Saradnja muzičke škole i Festivala, na obostrano zadovoljstvo, datira još od samog nastanka KotorArta. Zahvalni smo na dobroj i uspješnoj višedecenijskoj saradnji, zahvaljujući kojoj su realizovani brojni koncerti. Festival je uvijek s naročitom pažnjom brinuo o mladim talentima, koji imaju posebno mjesto na širokoj lepezi festivalskog programa. Koncertom, uz mlade nade naše muzičke scene, na simboličan način ćemo obilježiti dan koji se proslavlja širom svijeta”, najavili su iz festivalske službe za odnose s javnošću.

U okviru serijala “KotorArt talenti”, tokom festivala će biti organizovan i koncert najboljih studenata Muzičke akademije sa Cetinja, solistički koncerti violinistkinje Dee Nicaj i violončeliste Sari Šaćirija, kao i Forum mladih umjetnika.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.