Nacrt Nacionalnog plana razvoja kulture predstavljen na Televiziji Crne Gore Aleksandra 10/04/2023

Nacrt Nacionalnog plana razvoja kulture predstavljen na Televiziji Crne Gore

Nacrt Nacionalnog plana razvoja kulture
Nacrt Nacionalnog plana razvoja kulture

U Jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro” na Radio televiziji Crne Gore detaljno je predstavljen Nacrt Nacionalnog plana razvoja kulture 2023–2027 koji je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore stavilo na javnu raspravu.

Gosti su bili PR Ministarstva kulture i medija Hristina Bošković i član Radne grupe koju je formiralo Ministarstvo Dušan Kaličanin, pokretač i koordinator kandidature “BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture”.

Hristina Bošković je naglasila da je Nacionalni plan razvoja kulture krovni strateški dokument iz oblasti kulture kojim će biti utvrđeni ciljevi i prioriteti razvoja kulture u Crnoj Gori i pozvala zainteresovanu javnost da se aktivno uključi u javnu raspravu.

Dušan Kaličanin je istakao da je kao jedan od najvažnijih operativnih ciljeva u Nacionalnom planu razvoja kulture, u segmentu Međunarodna saradnja, postavljena kandidatura Budve za EU prijestonicu kulture.

Dodao je da je Nacionalni program razvoja kulture Crne Gore tesno povezan sa kandidaturom “BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ jer su postojanje Strateškog dokumenta “Program razvoja kulture Opštine Budva” i njegova usklađenost kako sa Nacionalnim programom razvoja kulture Crne Gore, tako i sa Aplikcionom knjigom kandidature obavezujući uslovi za pobedu Budve i Boke u finalnoj fazi takmičenja za Evropsku prijestonicu kulture.

Kompletnu emisiju možete pogledati na linku: https://www.facebook.com/watch/?v=1320573632139766&mibextid=Nif5oz