Tribina “Evropska prijestonica kulture kao potencijal za razvoj ljudskih resursa” 4.7.2023. u Budvi Aleksandra 01/07/2023

Tribina “Evropska prijestonica kulture kao potencijal za razvoj ljudskih resursa” 4.7.2023. u Budvi

Ciklus javnih tribina “Budva u Evropi – Evropa u Budvi” biće nastavljen događajem “Evropska prijestonica kulture kao potencijal za razvoj ljudskih resursa”.

O ovoj temi, 4. jula ispred Kuće Čekrdekovića u Starom Gradu, u Budvi u 21 čas, govoriće Dušan Kaličanin, pokretač i koordinator kandidature “Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture”  i Boban Jovanović, osnivač Fondacije MOST,  a moderatorka večeri biće Iva Bajković.

Izmedju ostalih pitanja koja će se pokrenuti su: da li znamo kako da iskoristimo dragocjeni ljudski kapital, na koji način pokrenuti kreativnost, da li građani Budve i Boke prepoznaju svoju priliku u kandidaturi i da li je proces dobro  iskomuniciran sa zainteresovanom javnošću?

Organizatori ciklusa javnih tribina su NVO Feral, Centar za američke studije i Inicijativa Budva 086.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.