U susret Evropskoj prijestonici kulture: Objavljen snimak 2. dana Međunarodne konferencije “REposition – Level zero” Aleksandra 12/08/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Objavljen snimak 2. dana Međunarodne konferencije “REposition – Level zero”

24-25.7.2023. godine u Starom gradu u Budvi održana je Međunarodna konferencija “REposition – Level zero” sa ciljem da doprinese nacrtu repozicije javnog muzičkog diskursa grada Budve u kontekstu njegovog identiteta. Pokretač konferencije, Casper Productio, aplicirao je sa ovim projektom u finalnoj fazi kandidature “Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture” definišući ga kao petogodišnji projekat koji počinje ove godine, a koji će svoju fazu izvrsnosti dostići 2028. godine.

U okviru konferencije održana su dva workshopa i dva muzička programa. 25.07.2023. godine na trgu ispred kuće Čekrdekovića održan je interaktivni workshop “Mogućnosti i alati za repoziciju javnog muzičkog diskursa grada Budve i Boke” koji je osmislio u vodio producent i vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) na Cetinju Dr. Vuk Vuković. U razgovoru su učestvovali Mr. Ranko Ljumović, vanredni profesor FDU, Dr. Siniša Jelušić, akademik i profesor, Svetlana Ivanović, glavni urednik programa Grad teatra, Marko Pavlović, istoričar umjetnosti, magistar nauka umjetnosti i medija i drugi.

Iste večeri u Casper baru u Starom gradu Earl Zinger, iz čuvenog britanskog acid jazz banda Galliano, je imao zapažen selection set i predstavio fragmente njegovog eklekticnog muzičkog stila.

Integralni snimak workshop-a pogledajte na linku: https://youtu.be/z7LazjaDnuQ