U susret Evropskoj prijestonici kulture: Objavljen snimak tribine “Projekcija razvoja kulture Opštine Budva 2024-2028.” Aleksandra 16/08/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Objavljen snimak tribine “Projekcija razvoja kulture Opštine Budva 2024-2028.”

Centar za kulturnu diplomatiju organizovao je 6.8.2023. godine na trgu ispred kuće Čekrdekovića u Starom gradu u Budvi tribinu pod nazivom “Projekcija razvoja kulture Opštine Budva 2024-2028.”

Na tribini su učestvovali Milena Lubarda Marojević, direktor JU “Grad Teatar”, Siniša Jelušić, teoretičar književnosti, univerzitetski profesor i akademik, Slobodan Bobo Mitrović, arhitekta i Marko Pavlović, istoričar umjetnosti, magistar nauka umjetnosti i medija, a moderator je bio Ivan Ivanović, osnivač i direktor Centra za američke studije i suosnivač Centra za kulturnu diplomatiju.

Kulturna i umjetnička scena, građani, mediji i najšira javnost su se u značajnom broju odazvali i prisustvali ovoj otvorenoj tribini, postavljali pitanja, davali predloge, aktivno se uključili u slobodnu diskusiju na temu: projekcija razvoja kulture Opštine Budva 2024-2028.

U razgovoru su učestvovali Jasna Bezarević, novinar Radio Budve, Dragana Ivanović, istoričar umjetnosti, Novak Govedarica, NVO Agora, Dušan Kaličanin pokretač i koordinator kandidature “Budva-Boka 2028 Evropska prijestonica kulture”, Ivana Zoranić Govedarica, knjižara Penso i drugi.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.

Integralni snimak tribine pogledajte na linku: https://youtu.be/4JTpah-7EG8