U susret Evropskoj prijestonici kulture: JU Pomorski muzej Crne Gore Kotor organizuje petodnevnu radionicu “Ploviti se mora” za djecu uzrasta od 10 do 13 godina Aleksandra 20/06/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: JU Pomorski muzej Crne Gore Kotor organizuje petodnevnu radionicu “Ploviti se mora” za djecu uzrasta od 10 do 13 godina

U ponedjeljak, 26. juna od 10 do 11 sati u palati Grgurina biće održano predavanje “Uvod u jedrenje”. Predavači su Danijela Nikčević i Dijana Đurašković.

U utorak, 27. juna od 9 i 30 do 10 i 30 u sjedištu kompanije ”Monte Marine Yachting” u Kotoru biće održana pokazna radionica o proizvodnji plovila. Predavač je Predrag Franović.

U srijedu, 28. juna od 10 do 11 sati Jedriličarski klub “Lahor” organizuje sportski dan na vodi. Okupljanje je ispred prostorija kluba kod crkve Svetog Matije u Dobroti.

U četvrtak, 29. juna od 10 do 11 sati u Pomorskom muzeju biće održana pokazna radionica “Mornarski čvorovi-naučimo ih vezati” i kviz znanja.

Predavači su Danijela Nikčević i Dijana Đurašković.

U petak, 30. juna od 10 do 11 sati u Dobroti će biti održana praktična obuka na jedrilici “Amaya”.

Predavač je Zvjezdan Šantić.

Obavezna prijava na 032 304 702 ili na biblioteka@museummaritimum.com svakog radnog dana od 9 do 14 sati.

Radionica je besplatna.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.