U susret Evropskoj prijestonici kulture: U Omladinskom klubu održano predavanje „Mi smo promjena“ Aleksandra 20/04/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: U Omladinskom klubu održano predavanje „Mi smo promjena“

Mi smo promjena
Mi smo promjena

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva i Mreža za evropske politike MASTER organizovali su predavanje sa otvorenom diskusijim na temu zaštite ljudskih prava, koja se održala u sklopu projekta “Mi smo promjena!”

Cilj projekta je razvijanje svijesti kod mladih o važnosti poštovanja različitosti, kako bismo zajedničkim snagama stvarali bolju i prosperitetniju budućnost.

Predavači na ovoj radionici bile su mr Andrea Popović, izvršni direktor MASTER-a i Duška Šljivančanin, savetnik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

U Omladinskom klubu u Budvi razgovaralo se o poštovanju i toleranciji različitosti, kao i o problemima i predrasudama sa kojima se susreću mladi u ovom gradu. Govorili su i o ličnim iskustvima i doživljenoj diskriminaciji, stavljajući akcenat na vršnjačko nasilje u školama i nedovoljan rad na prevenciji takve vrste ponašanja.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.

Izvor: www.rtvbudva.me