U susret Evropskoj prijestonici kulture: promocija dokumentarnog filma „Anzulović“ u Budvi Aleksandra 09/04/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: promocija dokumentarnog filma „Anzulović“ u Budvi

Promocija dokumentarnog filma „Anzulović“
Promocija dokumentarnog filma „Anzulović“

Pred brojnom publikom u hotelu Avala u Budvi 7.4.2023. godine svečano je promovisan dokumentarni film „Anzulovići“ autora Slavena Vilusa i Tamare Liješević.

Emotivni prikaz života u nekadašnjoj Budvi inspirisan slučajno otkrivenim fotografijama Marka Anzulovića sa
početka 20. vijeka, naišao je na divnu reakciju publike koju su sinoć većinom činili predstavnici starobudvanskih porodica.

 

Nakon projekcije o filmu u konferencijskoj Sali hotela „Avala“ su govorili autori i arhitekta i hroničar Budve – Slobodan Bobo Mitrović.
Slaven Vilus, idejni tvorac serijala „Dom moj od kamena na obali neumornog mora“ istakao je da je priča o porodici Anzulović tek prva u nizu od 40 koje će govoriti o familijama koje su obilježile jedan veoma važan period u životu Budve.

 

Nakon projekcije filma budvanska publika je bila jednoglasna u mišljenju da su autori filma hrabro zakoračili u jedinstveni projekat od izuzetne vrijednosti, koji će generacijama koje dolaze biti važno svjedočanstvo o životu u gradu kojeg više nema.

 

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere
institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.

Izvor: jadranbudva.me