U susret Evropskoj prijestonici kulture: Promocija knjige i izložba Zaštita i revitalizacija tvrđave Fort Kosmač na Brajićima adminator 18/05/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Promocija knjige i izložba Zaštita i revitalizacija tvrđave Fort Kosmač na Brajićima

Zaštita i revitalizacija tvrđave Fort Kosmač na Brajićima
Zaštita i revitalizacija tvrđave Fort Kosmač na Brajićima
 JU Muzeji i galerije Budve u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva povodom međunarodne manifestacije Noć muzeja organizuje promociju knjige i izložbu pod nazivom Zaštita i revitalizacija tvrđave Fort Kosmač na Brajićima, Crna Gora, autora Ivana Vratnice, u četvrtak, 18. maja u 19 časova u Muzeju grada Budve. Izložba će biti postavljena u Muzeju grada Budve do 27. maja, a nakon toga u prostorijama mjesne zajednice Brajići (U slučaju kiše promocija i izložba će se održati u Hotelu Mogren). Moderatorka večeri će biti Ljubica Miličić, MA etnolog – antropolog.
 Na predavanju će pored autora govoriti dr Karolina Jeger Klajn (Caroline Jäger- Klein), Radojica Pavićević, pukovnik u penziji i autor monografije „Werk – austrougarske tvrđave u Crnoj Gori” i Dušan Medin dipl. arheolog i master menadžer u kulturi i medijima.
 Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.

 

JU Muzeji i galerije Budve

Budva.travel