Radio Budva o aktuelnostima kandidature “Budva-Boka 2028 EPK” Aleksandra 09/08/2023

Radio Budva o aktuelnostima kandidature “Budva-Boka 2028 EPK”

Radio Budva

07.8.2023. godine Radio Budva je uživo emitovala razgovor sa Dušanom Kaličaninom, pokretačem i koordinatorom projekta od nacionalnog značaja: Kandidatura „Budva–Boka 2028 Evropska prijestonica kulture“.

Autor i urednik Jasna Bezarević, razgovarala je sa gostom o aktuelnostima, izazovima i značaju kandidature, ukljucivanju građana, umjetnika, kulturne i vaninstitucionalne scene, međunarodnoj saradnji, kao i narednim aktivnostima.

Zaključci razgovora su da je za uspešnu realizaciju ovog važnog međunarodnog projekta neophodno da Crna Gora i njene institucije pokažu zrelost, jedinstvo, striktno poštovanje zakona i EU propozicija kandidature, ta da snažno podrže grupu građana iz svih opština Boke koja je pokrenula i uspešno vodi kandidaturu, ušavši u finale ovog prestižnog takmičenja.

Na kraju razgovora upućen je poziv stvaraocima u kulturi i umjetnicima, ali i građanima svih starosnih doba i interesovanja, da se putem zvaničnog Web sajta kandidature www.budvaboka2028.me uključe u kandidaturu, pošalju i realizuju ideju, predlog, projekat, postanu saradnici, volonteri, partneri, postave pitanje, daju kritiku ili pohvalu, da predlože rešenje.

Kompletan intervju poslušajte na linku: https://youtu.be/Y22gfvXZl34