U susret Evropskoj prijestonici kulture: Muzika za čembalo na dvoru Luja XVI obilježila šesti koncert “Muzike raspoloženja” Aleksandra 18/05/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Muzika za čembalo na dvoru Luja XVI obilježila šesti koncert “Muzike raspoloženja”

Muzika Raspoloženja
Muzika Raspoloženja

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Muzika za čembalo na dvoru Luja XVI obilježila šesti koncert “Muzike raspoloženja”

“Versajska ogledala – muzika za čembalo na dvoru Luja XVI” – šesti je koncert u okviru večeri klasične muzike u Budvi koje već četiri mjeseca u predivnoj staklenoj sali hotela “Avala” okupljaju poštovaoce klasičnog, ali i pop zvuka u interpretaciji poznatih solista sa prostora regiona.
Egon Mihajlović, profesor na Muzičkoj akademiji u Ljubljani, čembalista, dirigent i orguljaš pred brojnom publikom predstavio je dio bogatog baroknog repertoara na čembalu – starom i vrijednom muzičkom instrumentu, često zvanom “preteča klavira”, koji je za ovaj koncert, specijalno dostavljen iz Zagreba.

I naredni koncert koji će se održati u hotelu “Avala” u nedjelju, 21. maja, sa početkom u 20 sati obilježiće poznata operska imena: mecosopran Jadranka Jovanović, dama sa velikim ugledom u svjetskim umjetničkim krugovima i bariton Oliver Njego, profesor na Muzičkoj akademiji u Kragujevcu, uz klavirsku pratnju profesora Nikole Rackova, jednog od najaktivnijih srpskih umjetnika.

Rezervacije za koncert je moguće je potvrditi već od sjutra, pa sve do isteka raspoloživih karata, na broj telefona: 069 066 283 svakog dana od 10 do 14 sati.

Koncerte klasične muzike pod nazivom “Muzika raspoloženja” organizuje Turistička organizacija opštine Budva, a muzički urednik ovih predivnih događaja je Milan Stupar.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.