U susret Evropskoj prijestonici kulture: Nova tribina “Glas za spas kulture u Budvi” Aleksandra 20/08/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Nova tribina “Glas za spas kulture u Budvi”

Centar za kulturnu diplomatiju organizuje tribinu pod nazivom “Glas za spas kulture u Budvi” koja će se održati u nedelju, 20.8.2023. godine, sa početkom u 19h na trgu ispred kuće Čekrdekovića u Starom gradu u Budvi.

Na tribini, koja za cilj ima da javnosti predstavi nova mišljenja i stavove o kulturi u našem gradu, iznese probleme, te kritički obrazloži trenutno stanje, govoriće Tamara Rađenović, sopran, Ivona Medigović, pjesnikinja, Teodora Stevović, NVO ,,Spiritus Movens“, Stanislava Rajković, Gradska muzika Budve i Tamara Liješević, profesorica crnogorskog jezika i književnosti.

Kulturna i umjetnička scena, građani, mediji i najšira javnost su pozvani da prisustvuju ovoj otvorenoj tribini, da postave pitanja, daju predloge, da se aktivno uključe u slobodnu diskusiju na postavljene teme.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.