U susret Evropskoj prijestonici kulture: Nova tribina u Budvi -“Projekcija razvoja kulture Opštine Budva 2024-2028.” Aleksandra 05/08/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Nova tribina u Budvi -“Projekcija razvoja kulture Opštine Budva 2024-2028.”

Centar za kulturnu diplomatiju organizuje tribinu pod nazivom “Projekcija razvoja kulture Opštine Budva 2024-2028.” koja će se održati u nedelju, 6. avgusta 2023. godine, sa početkom u 19h na trgu ispred kuće Čekrdekovića u Starom gradu u Budvi.
Na tribini će učestvovati Milena Lubarda Marojević, direktor JU “Grad Teatar”, Siniša Jelušić, teoretičar književnosti, univerzitetski profesor i akademik, Slobodan Bobo Mitrović, arhitekta, Ivan Ivanović, osnivač i direktor Centra za američke studije i suosnivač Centra za kulturnu diplomatiju i Marko Pavlović, istoričar umjetnosti, magistar nauka umjetnosti i medija.
Kulturna i umjetnička scena, građani, mediji i najšira javnost su pozvani da prisustvuju ovoj otvorenoj tribini, da postave pitanja, daju predloge, da se aktivno uključe u slobodnu diskusiju na temu: projekcija razvoja kulture Opštine Budva 2024-2028.
Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.