U susret Evropskoj prijestonici kulture: Promocija zbirke pjesama „Mjesečarima“ Ilone Gojković Aleksandra 03/08/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Promocija zbirke pjesama „Mjesečarima“ Ilone Gojković

Posoljene riječi, a od njih stihovi posvećeni „Mjesečarima“, kazivaće se na promociji istoimene zbirke pjesama Ilone Gojković 5. avgusta u 21čas u amfiteatru Dvorane „Park“.

Ilona Gojković kao maturantkinja Karlovačke gimnazije objavila je knjigu „Veština padanja“, čiji je izdavač sama gimnazija, a za koju je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju Centra za talente u Beogradu.

Diplomirala je Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a trenutno završava master studije na istom fakultetu. Učestvovala je na Festivalu poezije mladih u Vrbasu 2020. god. i našla se među prvih 10 finalista, a njene pjesme su objavljene u časopisu „Trag“. U Herceg Novom je osnovala svoju porodicu.

Organizator večeri je JUK „Herceg Fest“, a na promociji će govoriti dr Jelena Ratkov Kvočka i pjesnik Branislav Zubović.

Program će moderirati Jovana Kujačić, a muzičku pratnju čine Sofia Sindik Bubanja i Doria Nedović.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.