U susret Evropskoj prijestonici kulture: Završen dječji književni festival “Male morske pjesme i priče” Aleksandra 04/04/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: Završen dječji književni festival “Male morske pjesme i priče”

Male morske pjesme i priče
Male morske pjesme i priče

U organizaciji JU „Narodna biblioteka Budve“ i NVO „Dramski studio Budva“ od 30.3 do 2.4.2023. godine uspešno je održan jubilarni 10. dječiji književni festival „Male morske pjesme i priče“, kojim je grad Budva na dostojan način objeležila 2. april, Svjetski dan knjige za djecu.

Festival je počeo 30.3. u Narodnoj biblioteci Budve radionicom ilustracije, „Crtež od palube“ i radionicom glume, „Glumci od palube“. 2. dana priređen je Književni kviz, radionica kreativnog pisanja, izložba fotografija i predstavljanje Zbornika festivala „Male morske pjesme i priče“. 31.3. je izvodjena predstava „Skočiđevojka“, a dan kasnije održani su radionica kreativnog pisanja, svečana akademija „10 morskih godina” – obilježavanje jubileja festivala prikazivanjem kratkog filma o festivalu, druženje sa piscima i dodjela nagrada. 2.4. održana je tradicionalana književna šetnja „Đir po Budvi“ kojom je završen festival.

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.

https://fb.watch/kcL7fJrCQT/?mibextid=5Ufylb