U susret Evropskoj prijestonici kulture: UMJETNIČKO VEČE „VIDOVDAN IZMEĐU ISTORIJE I PREDANJA“ Aleksandra 26/06/2023

U susret Evropskoj prijestonici kulture: UMJETNIČKO VEČE „VIDOVDAN IZMEĐU ISTORIJE I PREDANJA“

U utorak 27.06.2023 u Parohijskom domu Sveti Toma u Bečićima sa početkom od 20:00 časova u organizaciji NVO Serdar i uz blagoslov Oca Petra Cerovića i podršku Crkvene opštine Bečiće i “Akademije znanja Budva” održaće se kulturno – umjetničko veče na temu Vidovdana .

Osnovni cilj predavanja je afirmacija istorije kao nauke, značaja Vidovdana kroz istoriju. U sklopu večeri održaće se i promocija knjige istaknutog pisca Radomira Puca Dragićevića, metohijskog stradalnika i stihotvorca nesvakidašnjeg dara, koji je ovih dana obradovao ljubitelje i poštovaoce rodoljubive poezije jubilarnom desetom po redu zbirkom pjesama pod nazivom “Vidovdane evo nas ponovo”.

Radomir Puco Dragićević je počeo da piše pjesme u ranoj mladosti. Objavljene knjige: „Kosti greje zemlja Metohije“, „Metohijski bezgrobnici“, „Od pepela spomenici“, „Krvavi tragovi“, „Ubijeni pragovi“, „Metohijo sretni sina“, „Ne prati me sa suzama“, „Pokrite me sa pepelom“ i „Zakletva“.

U sklopu večeri prisutnima će uz strune gusala obratiti narodni guslar Nikola Krivokapić

Kandidatura „BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture“ prati, podržava i pokreće brojne aktere institucionalne i vaninstitucionalne scene da pripremaju, realizuju i razvijaju značajne kulturne, umetničke i društvene projekte koji imaju potencijal da kroz kulturu i kreativnost transformišu Budvu, Boku i Crnu Goru.